Válaszd ki a küldemény kiszállítási országát

Gitárok


Gitár

A gitár egy hangszer, ami nemcsak a klasszikus zenében ragyog, hanem egy tábortűznél vagy rockkoncerten is. Legyen szó játszási szándékról vagy csak arról, hogy megtanulnád játszani, segítünk a választásban, és bemutatunk néhány típust.


Milyen típusú gitárokat ismerünk?


Akusztikus gitárok

Akusztikus gitár rezonáns lemezből (testből) készül, melynek feladata a hang megerősítése és a megfelelő hangszín kibocsátása. A húrmateriál alapján különbséget teszünk a klasszikus (úgynevezett "spanyol gitár"), amelynek nylon húrjai vannak, a Jumbo és a Dreadnought (ismert "Western" néven), amelyeknek fém húrjaik vannak.


Elektromos gitárok

A elektromos gitár azon az elven működik, hogy a pickup felett érzékeli a húr rezgéseit, kiküszöbölve a üreges test szükségességét. Ez az eszköz népszerűvé vált az 1950-es években, amikor a Fender bemutatta a Fender Stratocaster gitárt. Ez a modell máig szinte változatlanul gyártott és az elektromos gitárok alap típusai közé tartozik. Az ST modellek annyira alapvetővé és univerzálissá váltak, hogy más gyártóknál is megtalálhatók.

A Fender Telecaster gitárok is ugyanolyan ikonikusak és népszerűek. A T modellek elegáns alakúak egyetlen cutaway-el, és tiszta hangzásuknak köszönhetően alkalmasak a puha stílusokhoz, mint a country vagy a popzene.

A harmadik alapvető gitár típus a Les PaulGibson vállalattól. Ez a típus kerek felső oldallal és egyetlen cutaway-jel az alsó oldalon rendelkezik. Kiválóan alkalmas keményebb stílusokhoz, de például reggae vagy blues zenéhez is.


Elektro-akusztikus gitárok

elektro-akusztikus gitár egy akusztikus gitár, amelynek mágneses érzékelője a rezgéseket egy kábelen keresztül továbbítja a kimeneti csatlakozóhoz (jack) vagy egy beépített előerősítőbe. Különböző műfajokban használják, ahol az akusztikus gitár hangzása szükséges, de nagyobb hangerővel.

Please translate me this text to Hungarian and don't remove html code:

Bass Guitars

Bass guitar or a bass guitar replaced the previously used contrabass. Its sound is somewhere between the rhythmic and melodic components of music and suits all styles. According to the method of sound amplification, we distinguish between acoustic bass guitar and electric bass guitar.


History

The guitar has a rich history that dates back over 4000 years. Over the years, many theories emerged about its origins and predecessors, but almost certainly, we know that its precursors reached Europe from Egypt and Mesopotamia. These instruments usually had 4 strings, marking the beginning of the guitar, which became the most popular during the early Renaissance of 4-string instruments in most of Europe.

As the years passed, the number of strings and their material changed. Experiments were conducted on neck attachment and body shape. Classical guitar, also known as the "Spanish guitar," as we know it now, emerged in the 19th century. Technologies for sound amplification started evolving, leading to the creation of new types.


Getting Started with Guitar Playing

If you're still deciding to start playing, definitely check out guitars for beginners, or you can buy a guitar for a child. For easier selection, on our blog, you'll find articles on how to choose a guitar, how to tune it, and how to learn to play the guitar.


Also, select suitable accessories, such as a tuner, a pick, replacement guitar strings, or an amplifier.

Népszerű gyártók