Válaszd ki a küldemény kiszállítási országát

Sísisakok

A biztonság elsőrendű síelés vagy snowboardozás során. A sísisak egy kulcsfontosságú védőelem a pályákon és a terepen egyaránt. Amellett, hogy esés vagy ütközés esetén megvédi a fejet az esetleges sérülésektől, még hőszigetelést is biztosít. 

A megfelelő sisak kiválasztását nem tanácsos alábecsülni. Jól kell illeszkednie, körbe kell ölelnie a fejet és nyakat, az áll alatt erős pánttal, illetve kényelmes, de kellően erős rögzítéssel kell rendelkeznie.


Különböző típusú sísisakok vannak a piacon, amelyek jellemzőik, felépítésük vagy a felhasznált anyagok, valamint az alkalmazás tekintetében eltérőek lehetnek. És mivel a síelés nem csak az élményről, a technikáról és a gyorsaságról szól, hanem a stílusról is, fontos, hogy olyan sisakot válasszunk, amely nem csak a fejünket védi, hanem a személyes stílusunkat is kiegészíti. Az eredetiségre törekvő és kreativitásukat kifejezni vágyók számára a sí- és snowboard sisakokhoz különféle eredeti és szórakoztató kiegészítők is kaphatók a piacon, mint például a felragasztható fülek, szarvak vagy tarajok, illetve különféle sisakhuzatok.


Kínálatunkban kiváló sísisakok találhatók mindenki számára – a kezdőktől egészen a tapasztalt síelőkig. Több árkategóriában olyan vezető márkák modelljeit kínáljuk, mint a POC, Bollé, Alpina, Head, Atomic, Rossignol, Salomon, UvexOakley és más neves gyártók modelljeit is.


Felosztás a szerkezet típusa szerint:

 • Teljes fedésű sísisakok - Ezek a sisakok szilárd szerkezettel rendelkeznek a fül felett, és teljes fejvédelmet nyújtanak. A szilárd szerkezet és a nagyobb biztonság azonban a sisakok nagyobb súlyát is magával hozza. A teljes fedésű sísisakok népszerű sisaktípusok síeléshez és snowboardozáshoz. Különösen alkalmasak kezdők és gyerekek számára.
 • Sísisakok pajzs nélkül - A fülrészen puha sísisakok könnyebbek, mint a teljes fedésűek, kényelmesebbek és szellősebbek is, miközben a síelő füle melegen marad. Főként a szabadidős síelők számára ideálisak. Versenyzőknek nem ajánlott a fülrészen puha sisak, mivel nem nyújt olyan nagy fokú védelmet.
 • Sísisakok pajzzsal - A pajzzsal ellátott sísisak tökéletes kilátást biztosít, miközben védelmet nyújt a napfény és a szél ellen. A pajzzsal ellátott sísisakok egyesítik a sisak védelmét a síszemüveg funkcionalitásával, így dioptriás szemüveges síelők számára is megfelelőek, mivel a pajzs alatt elegendő hely van a szemüveg számára.

A sísisak ésa síszemüveg elválaszthatatlan páros. Ezért ne csak a lencse szerint válasszunk szemüveget, hanem aszerint is, hogy az tökéletesen illeszkedjen a sisak formájába, és viselet közben semmi se nyomjon vagy húzódjon.


Felhasználó szerinti felosztás:

 • A női sísisakok rendszerint melegebbek, és hátul általában kivágás van rajtuk, hogy legyen hely a hosszú hajnak. A női sísisakokat stílusos formatervezés is jellemzi.
 • A férfi sísisakok nagyobb számú szellőzőnyílással rendelkeznek a jobb légáramlás érdekében, és kialakításuk megfelel a férfistílus követelményeinek.
 • A gyermek sísisakok méretei a gyerekek fejéhez igazodnak, ezért kisebbek a méreteik, és gyakran élénk színűek vagy állatmintákkal díszítettek, hogy vonzóbbá tegyék őket a gyerekek számára. A sísisak kötelező viseletére vonatkozó előírások országonként eltérőek. A sísisak viselése általában 15 éves korig kötelező, de egyes országokban 14 vagy 16 éves korig is lehet; egyes országokban a felnőttek számára is kötelező a sisak.

A gyártási technológia szerinti felosztás:

 • In-mold – az in-mold gyártástechnológia azt jelenti, hogy a sísisak héja és töltete elválaszthatatlanul összekapcsolva készül. Egy ilyen sisak könnyebb, de kevésbé légáteresztő.
 • Hard shell – bár a sisak kemény vázát és ütésálló héját külön gyártják, de ezt követően össze vannak kötve. A kemény héjú modellek magas fokú biztonságot nyújtanak észszerű áron.
 • A hibrid konstrukcióötvözi az in-mold (formába öntött) és a hard shell (kemény héj) technológia előnyeit.
 • MIPS/SPIN – egy többirányú ütközésvédelmi rendszer (az angol Multi-directional Impact Protection System szóból eredően). Az MIPS technológia a jégre zuhanást szimulálja, és megakadályozza a veszélyes forgási erők kialakulását. Az ezzel a technológiával készült sisakot különösen értékelni fogják a professzionális síelők, de azok is, akik gyakori eséseknek és ezáltal traumás agysérüléseknek lehetnek kitéve. A MIPS technológiát ezért nem csak síeléshez vagy snowboardozáshoz alkalmazzák, hanem használják kerékpáros sisakokban, lovassisakokban, építősisakokban vagy motoros sisakokban is.

Különleges eszközök

A RECCO mentőrendszerrel felszerelt sísisakok fontos lépést jelent a síelők, snowboardosok és hegymászók biztonsága terén. Ez az innovatív rendszer radartechnológiát használ, amely lehetővé teszi a mentők számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban találják meg a rászorulókat a havas lejtőkön vagy a hegyvidéki környezetben. A sisakba kisméretű RECCO reflektorok vannak beépítve, amelyek a mentőcsapatok készülékeinek jeleit verik vissza. A fényvisszaverők a ruházatba is varrhatók, vagy sícipőre is ragaszthatók. Ha valaki elveszik, a hivatásos mentők venni tudják ezeket a jeleket, és valós időben pontosan meg tudják határozni az adott személy helyét.

1 - 34 a 359-ból

Szűrő
 • Legkedveltebb
 • Legjobb értékelés
 • Legolcsóbb elöl
 • Legdrágább elöl
 • Legújabb
 • Legnagyobb kedvezmény
 • A termék neve
ALl YEAR POSSIBLE - Ortovox - listing - 06/2022

Összes szűrő

Szűrés
Ár

-

Ft
A termék állapota
Minden szűrés törlése

1 - 34 a 359-ból