D'Angelico

D'Angelico Audio Video Tech

A méltán híres D'Angelico gitárok története még 1932-ben, New Yorkban kezdődött. Az ifjú John D'Angelico, a hegedűkészítő nagybátyjától tanultakat felhasználva saját tervezésű, archtop stílusú gitárok készítésével foglalkozott. Az első mintaboltját a 30-as évek végén nyitotta. A mesterien kidolgozott hangszerekből évi 35 darabot készített.

A New York-i jazz-zenész, James D'Aquisto egy hangszerbemutatón ismerkedett meg a márkával és onnantól vállalt szerepet a márka építésében. Az alapító D'Angelico korai halálát követően D'Aquisto irányította a vállalkozást. A későbbiekben saját gitárok készítésébe kezdett. Kettejüket a szakma a legjobb archtop gitárkészítőként tartja számon.

A D'Angelico gitárok újkori történetét 2011-től írják, a Metropolitan Museum of Art ekkor díjazta a gitármárkát, a korai modellek artdeco stílusa teljesen egyedülálló. Klasszikusnak számító modelljeiket napjainkban a modern technika segítségével újra elkészítik, a mesterhangszerek megrendelői közé sorolhatjuk Eric Claptont, Brad Whitfordot, John Mayert. A márka kínálatában jelenleg kb. 150 modell található, megjelennek a basszusgitárok is, 2015-től új akusztikus gitár szériát forgalmaznak.

Az USA mellett már Dél- Koreában is gyártóüzemekkel rendelkező D'Angelico manapság zenei fesztiválok támogatója, népszerűsége töretlen.

1 - 0 a 0-ból

Szűrő

Mutass még több terméket

1 - 0 a 0-ból

© 2004-2020 Muziker | D'Angelico Audio Video Tech
Logo muziker
Ne maradjon le a fergeteges akciókról! Aktiválja az értesítéseket.
Bekapcsolás