Válaszd ki a küldemény kiszállítási országát

Blog - Zene és hangszerek

Hogyan valasszunk elektromos gitart

Hogyan valasszunk elektromos gitart

Frissítés 2023.09.04. Zene
Stratocasterek, Telecasterek, SG-k, Superstartok, félakusztikusok, Jazzmasterek, Jaguárok és egyéb ragadozók. Az elektromos gitárok annyi formát, faanyagot, hangszedőt, húrlábat, színt és egyéb komponenst kínálnak, hogy a kezdetekben igen könnyen elveszhetünk ezekben a részletekben. Egy percig se aggódjon, szívesen segítünk Önnek a választásban, ám előbb próbáljuk meg kideríteni, valójában milyen hangszert is keres pontosan.
Hogyan tanuljunk gitározni: Útmutató kezdők számára

Hogyan tanuljunk gitározni: Útmutató kezdők számára

Frissítés 2023.07.24. Zene
Szereted a zenét és szeretnéd tudni, hogyan kell megtanulni gitározni? Az igazság az, hogy egy hangszeren való tanulás általában hosszadalmas folyamat. Sok időt és energiát kell befektetned ebbe a szabadidős tevékenységbe. Ha azonban ismered az alapvető információkat és néhány praktikus tippet, minden sokkal könnyebb lehet. Íme egyszerű útmutatónk, amely elmagyarázza, hogyan is kell gitározni.
Otthoni stúdió: Hogyan rendezzük be?

Otthoni stúdió: Hogyan rendezzük be?

Frissítés 2023.07.17. Zene
Egy teljesen felszerelt otthoni stúdió nagy előnyt jelent sok zenész számára. Itt nemcsak kedvenc hangszereden játszhatsz, hanem új zenét is alkothatsz. Vonz a zeneipar, vagy csak egy kreatív ember vagy? Állíts fel otthon egy stúdiót, ahol az összes monitor, mikrofon, hangkártya és egyebek rendelkezésedre állnak. Tippeket adunk, hogyan csináld.
6 ok, amiért érdemes billentyűs hangszereken zenélni

6 ok, amiért érdemes billentyűs hangszereken zenélni

2023.06.19. Zene
Vonzódsz a zene világához és lenyűgöznek a billentyűs hangszerek? Ha kezdő vagy, és kísérletezni szeretnél, nem biztos, hogy teljesen megéri egy akusztikus zongorába fektetni. Manapság az egyik legnépszerűbb hangszer épp a keyboard. Ideális választás nem csak gyermekek és kezdő zenészek számára, hanem tapasztaltabb zenészek számára is, akik kísérletezni szeretnének a különféle hangokkal vagy új zenéket szeretnének rögzíteni. Elmondjuk, miért érdemes kipróbálnod Neked is.
Mi a különbség a keyboard és a digitális zongora között?

Mi a különbség a keyboard és a digitális zongora között?

2023.06.19. Zene
Ha kezdő vagy, és első billentyűs hangszert választasz, több lehetőséged is van. A kezdő zenészek azonban leggyakrabban keyboardhoz vagy digitális zongorához nyúlnak. A megfelelő termék kiválasztásakor nemcsak az árat és a minőséget kell figyelembe venni, hanem a funkciókat és a felhasználási szándékot is. Bár a keyboard és a digitális zongora azonos hangszernek tűnhet, van közöttük néhány fontos különbség. Tanácsot adunk azzal kapcsolatban, hogyan válaszd ki az igényeidnek megfelelő eszközt, figyelembe véve a különbségeiket.
Hogyan válasszunk furulyát

Hogyan válasszunk furulyát

2023.06.15. Zene
A furulya ideális melodikus fúvós hangszer mindazok számára, akik most léptek be a zene világába. A gyerekeket és a kezdőket egyaránt lenyűgözi az egyszerű kezelhetőség és a tiszta, érthető hang. Minden gyermeki tevékenységbe bevonható, mind az iskolai, mind az iskolán kívüli zeneórákon. Ha rendszeresen használják, erősíti a légzőizmokat és enyhíti a gyermekek felső légúti panaszait.
Szintetizátor: egy szerény eszköz, amely nagy dolgokra képes

Szintetizátor: egy szerény eszköz, amely nagy dolgokra képes

2023.06.08. Zene
A szintetizátor egy nagyon népszerű és érdekes elektronikus hangszer. Megkönnyíti az elektronikus és klasszikus zenei alkotások létrehozását, mivel bármilyen hangszert helyettesíthet - feltéve, ha rendelkezésére áll. A szintetizátort, vagy szlengben "szinti"-nek nevezett készüléket a funkcionalitás, a design és a hangzási lehetőségek nagy száma jellemzi. A modellek változatosak, különböző rendszerekkel, interfészekkel és billentyűzet típusokkal vannak felszerelve. Tudod, mire képesek?
Yamaha PSS: Billentyűk, amelyek nem hiányozhatnak a gyermekszobából

Yamaha PSS: Billentyűk, amelyek nem hiányozhatnak a gyermekszobából

2023.02.13. Zene
A múlt században egy időre eltűntek a gyerekszobákból, most viszont újra megszállták a őket. Pikachu, Tamagotchi, a halbicska és a modell autók visszatérnek. A visszatérést pedig már teljes mértékben bejelentették a gyerek szintetizátorok is. Nézd meg, mit tudnak.
Hogyan válasszunk akusztikus gitárt

Hogyan válasszunk akusztikus gitárt

2023.02.03. Zene
Az akusztikus gitárok első ránézésre szinte teljesen egyformának tűnhetnek, de talán már egy kis utánanézés után nyilvánvalóvá válhat, mégis mennyi mindenben különböznek egymástól. Ha épp az első hangszer kiválasztásának folyamatában van, tanácstalan és számos kérdésre keresi a választ, segítünk Önnek.
Ideális dobfelszerelés kezdőknek

Ideális dobfelszerelés kezdőknek

2022.11.30. Zene
Szeretnél megtanulni dobolni, de nem tudod, milyen dobokhoz nyúlj a kezdeteknél? Adunk néhány hasznos tippet, hogy eligazodj a vásárlás során. Bár a legtöbb kezdő felszerelést teljes szettben árulják, maga a kiválasztás is gondot okozhat. Megmutatjuk, melyik kezdő dobok a legjobbak.